Запобігання та протидія-пункти резолюції 1325


Метою прийняття Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» є забезпечення стабільного миру та розв’язання конфліктів з урахуванням ґендерного аспекту; сприяння активізації участі жінок у миротворчих процесах; запобігання та протидія ґендерно зумовленому насильству; реабілітація постраждалих від конфлікту, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.



Це витримка з  Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року.

29 серпня у Дніпрі, завдяки проекту "Голос жінки має силу" відбувся круглий стіл з активними жінками та чоловіками Дніпропетровщини де обговорювалось одне з гострих питань міста-припинення фінансування единого шелтеру "Нова-Я".

Я не даремно поставила в початку посту цитату з резолюції 1325. 
Україна ще в 2000 році підписала її, а в 2016 році Уряд затвердив Національний план дій, де "червоною ниткою" проходить: запобігання та протидія ґендерно зумовленому насильству.
Шелтер/и як раз і спрямовани на те, щоб жінку та її дітей, які потерпають від домашнього насилля врятувати, дати їй можливість далі самостійно, та за допомогою отриманих знань, впевненості в собі,  протидіяти насильнику. Тобто шелтери і є одним з того,  про що йде мова в резолюції 1325.

Людмила Коломоєць, директорка шелтеру "Нова-Я" розповіла на круглому столі, наскільки гостро стоїть питання з домашним насилям в Дніпрі


Покалічені жінки, діточки з понівеченою психікою, які змалку бачать бійки та образи з боку батька. Як важко, але важливо, їх "обігрівати" теплом, допомогою, психологічною та юридичною підтримкою.


Сумно, що в місті, де мешкає більше мільйона мешканців існує всього 1 шелтер задля тимчасового мешкання близько 14 жінок з дітьмі, бо статистика по країні жахлива
І розуміючи наскільки поширена ця біда, насилля в родині, розумієш, що таких шелтерів потрібно більше.

Але поки що все навпаки, шелтер створений завдяки благодійній міжнародній організації, місто не має можливості фінансувати. Тобто залишає жінок, потерпаючих від кривдника, на сам зі своєю бідою.

Мета проекту "Голос жінки має силу" не тільки навчити жінок, за допомогою блогів, казати "вголос" про свої проблеми, але й обьеднати активисток для досягненя спильної мити-покращіти життя та виконати пункти резолюції 1325 спрямованной на захист жінок від насилля.

Тому обьеднавшись з представниками різних організацій підписали та відправили відкритого  листа до міського голови Дніпра з проханням допомогти у фінансуванні приюту для жінок та дітей потерпаючих від насилля.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Задачка

Алексей Арестович и его предсказания про ХНР

Сегодня,11 февраля