Відкритий лист до Дніпровського голови

Небайдужі громадяни та організації Дніпра приєдналися, та закликає приєднуватися до звернення відкритим листом к міському голові Дніпра, Філатову Борису Альбертовичу про виділення коштів з міського бюджету на підтримку єдиного, існуічого шелтера в Дніпрі.

Шелтер/і дуже потрібні Україні і задля допомоги жертвам насилля, і задля виконання резолюції 1325, яку країна підписала ще в 2000 році, де окремим пунктом прописано та закликає:
“всіх дійових осіб при узгодженні і здійсненні мирних угод застосовувати підхід, заснований на обліку гендерних аспектів, в тому числі, серед іншого:
    a) особливих потреб жінок і дівчаток в ході репатріації і розселення, а також в тому, що стосується реабілітації, реінтеграції і постконфліктного відновлення;
    c) заходів, що забезпечують захист і повагу прав людини жінок і дівчаток;

Шелтер-це тимчасовий притулок для жінок, що потерпають від домашнього насилля і має відмінність у поселенні: він не вимагає безліч паперів, передбачених для поселення в гуртожитках та притулках, поселення відбувається зразу при наявності вільних місць та фактів,  які підтверджують загрозу жінці та її дітям.
Здійснюється комплекс заходів, які не надаються ні в гуртожитках, ні в притулках: робота з психологом, юристом, професійної  орієнтаційні заходи тощо. Таким чином жінка може в рамках перебування в шелтері не тільки повернутись в нормальний психологічний стан, а й вирішити свої економічні/матеріальні питання


Представник шелтеру, разом з мобільною бригадою та поліцією, їдуть на виклик про домашнє насилля. Якщо ситуація дійсно вимагає допомоги, поліція забирає насильника, а з жертвою проводиться робота, її вмовляють заради врятування власного життя, та життя діточок, переїхати у шелтер.

Історій про понівечених, побитих та скалічених жінок, психологічно розчавлених дуже багато можуть розказати у шелтері "Нова-Я", і кожна буде страшніше попередньої : діточки, які не ходять в школу, бо батько забороняє, щоб не побачили зайві очі їх побої; жінки, під одягом яких сінці та кровотечі; зламани кістки, та розбити обличчя.


Повна статистика випадків домашнього насилля в Україні просто жахлива:
Щорічно гине близько 600 жінок
Офіційна кількість жертв тільки по Дніпропетровскій області 8500



Зараз склалась ситуація, що шелтер, створений за підтримки міжнародних донорів залишився без фінансової підтримки. Нема грошей не тільки на сплату зарплатні працівникам, але й на комунальні витрати, на побутові речі. Єдина надія-на місто, точніші на місцевий бюджет, в який будуть закладені витрати на утримання тимчасового притулку для жертв насилля

Нижче лист-звернення до міського голови


Це звернення до влади рекомендацією/відкритим листом було розроблено в рамках проекту "Голос жінки має силу" 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Задачка

Алексей Арестович и его предсказания про ХНР

Сегодня,11 февраля